Berber ve kuaförlere eğitim
Antalya Berberler Odası ve Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası’nın iş birliğiyle, Antalya’da faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafına kişisel eğitim semineri verildi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda verilen eğitimde, Estetik ve Eğitim Danışmanı M. Selim Çabukyüksel tarafından, Antalya da faaliyet gösteren berber ve kuaförler meslek alanlarıyla ilgili bilgilendirdiler. Eğitmen Çabukyüksel, yapılan araştırmalar sonucunda berber ve kuaförlerin usta çırak ilişkisi nedeniyle ustalarından gördüklerini uyguladıklarını söyledi.

Mesleki gelişim için eğitimin önemine de dikkat çeken Çabukyüksel, iletişim ve beden dili eksiklikleri yüzünden müşteri kaybı yaşandığını ifade ederek, işletme yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında da bilimsel açıklamalar da bulundu. Hizmet kalitesinin nasıl artırılacağı konusunda önerilerde de bulunan Çabukyüksel berber ve kuaför esnafının  vizyonlu, çağdaş, mütevazi, bilgili ve paylaşımcı olması gerektiğinin de altını çizdi.

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun ise bu eğitimle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Antalya turizmin başkentidir bu nedenle de üyelerimiz diğer illerdeki esnaflara nazaran sürekli olarak kendisini yenilemek durumundadırlar. Bunun içinde en önemli ayağın eğitim olduğunu düşünüyoruz ve bu eğitimlere katılım olduğu müddetçe de devam edeceğiz”